A luxusszállodák ellen is harcba indul az Airbnb

A luxusszállodák ellen is harcba indul az Airbnb

Az Airbnb sikersztorija a közvélekedés szerint elsősorban a háromcsillagos szállodákat, egyszerűbb apartmanokat vagy éppen a hosteleket kényszerítette komolyabb ár és szolgáltatás versenyre, hiszen a lakások többsége azok számára volt ideális, akik nem vártak el extra szolgáltatásokat a bérbeadódtól. Más, az Airbnb-hez hasonló, de kevésbé ismert vállalkozás ugyanakkor meglátta a piaci rést a luxuslakásokban is, így egyes cégeknél már azok is megtalálhatják az ideális otthont, akik korábban a luxushoteleket részesítették előnyben nyaraláskor. 

Tovább fokozódhat a verseny a háromcsillagos szállodák között!

Tovább fokozódhat a verseny a háromcsillagos szállodák között!

Kirobbanó növekedést értek el a háromcsillagos szállodák az idei év első öt hónapjában, különösen Budapesten. Az adatok azt mutatják, hogy a kereslet erőteljesen eltolódott a középkategóriás hotelek irányába - adta hírül a Hirado.hu a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által közölt riport alapján. 

Dobja fel Ön is néhány trükkel éttermi asztalait!

Dobja fel Ön is néhány trükkel éttermi asztalait!

Kevesen tennék az első helyre, mikor szóba kerül, hogy mire van szükség a vendégek igényeit tökéletesen kielégítő éttermi asztal előkészítéséhez, ám a szalvéta mégis elengedhetetlen kelléke a vendéglátó helyeknek, hiszen amellett, hogy a vendégeknek szükségük van rá étkezés közben és után is, egy jól megválasztott elegáns vagy éppen színes szalvéta akár az asztal ékköve is lehet. Főleg akkor, ha kicsit szabadjára engedjük a fantáziánkat, és olyan formára hajtjuk őket, ami valóban felkelti a hozzánk betérők érdeklődését!

Ön cserélte már így az abroszait?

Ön cserélte már így az abroszait?

Egy elegáns éttermi abrosz az ebéd vagy éppen a vacsora tökéletes dísze lehet, időről-időre azonban a legszebb darabot is le kell cserélni, hiszen a foltos, étellel vagy itallal szennyezett éttermi textíliák egészen biztos, hogy nem fogják lenyűgözni a vendégeket. Néha pedig az is előfordulhat, hogy étkezés közben történik baleset, és a vendégeik hangulatára igazán figyelő éttermek ebben az esetben is haladéktalanul kicserélik a koszos abroszt egy frissen mosott darabra

Exkluzív szállodák a tengerek mélyén

Exkluzív szállodák a tengerek mélyén

Egy homokos strand, vagy akár csak a türkizkék víz látványa már éppen elég ahhoz, hogy elcsavarja a turisták fejét, néhány hotel azonban nem elégedett meg azzal, hogy strandolást vagy épp búvárkodást kínáljon a látogatóknak, ha egyszer a víz alá is költöztethetik a vendégeiket. Ma már a világ számos pontján találhatunk olyan szállodákat, amelyek egészen exkluzív környezetbe invitálják a turistákat, akik egészen különleges látvánnyal gazdagodhatnak - akár csak az ágyukban fekve is.

Ön is versenyben lesz az Év hotele címért?

Ön is versenyben lesz az Év hotele címért?

Új műsort tűzött májusban a képernyőre az RTL Klub, amelyben hazánk legnépszerűbb vidéki hoteljeit és szállodáit ismerhetjük meg egy-egy főszereplő család vagy éppen pár szemszögéből. A következő hónapokban is folyamatosan futó szériában a főszereplők mindig valamilyen céllal érkeznek egy-egy hotelbe, ám a lánykérés vagy éppen a különleges házassági évforduló mellett óriási figyelmet kap a szálloda felszereltsége is.