Turizmusfejlesztési programot indít a Magyar Fejlesztési Bank - Ön kihasználja?

Turizmusfejlesztési programot indít a Magyar Fejlesztési Bank - Ön kihasználja?

A hazai szállodaipar ugyanis két komoly problémával is szembesült az elmúlt években: a növekvő vendégszám miatt szinte elfogytak a hotelszobák, és az EU más országaiba kiáramló munkaerő miatt egyre komolyabb munkaerőhiány lépett fel. Az első problémát ugyanakkor úgy tűnik már a közeljövőben sikerül megoldani, idén és jövőre ugyanis több mint négyezer szobával bővül a kínálat, miközben az Airbnb hazai kapacitása is folyamatosan nő. - írtuk legutóbb az “Óriásit bukhatnak a megújulásra képtelen hazai szállodák” blogbejegyzésünkben.

Három súlyos hiba, amit ne kövessen el frottír termékek vásárlásánál

Három súlyos hiba, amit ne kövessen el frottír termékek vásárlásánál

Egy kényelmes, dekoratív frottír köntös, egy jó nedvszívó képességű frottír törölköző vagy éppen egy puha frottír fürdőlepedő legalább annyira számít, mint egy minden igényt kielégítő wellness szolgáltatás. Ahhoz hogy vendégei kifogástalanul érezzék magukat fontos, hogy megfelelő minőségű frottír termékeket használjanak, hisz jó hírnevük záloga, megítélésük kulcsa, vendégei véleményén múlik. Egy gyenge minőségű, durva frottírköpeny ellenérzetet vált ki viselőjében, egy rossz nedvszívó képességű törölköző vagy fürdőlepedő bosszúságot okoz használójának. 

Három végzetes hiba abrosz vásárlásánál

Három végzetes hiba abrosz vásárlásánál

Az abrosz az az éttermi textília, amely a legmarkánsabban befolyásolja étterme, vendéglője vagy éppen szállodája hangulatát. Az abrosz alakja, anyaga, minősége és mintája azonban nem csak a vendégek komfortérzetére van hatással, hanem az Ön pénztárcájára is, mert a rosszul megválasztott abrosz hosszabb távon egészen biztosan ráfizetéses lesz! A Vend-Tex Kft-nél mi azt tapasztaltuk, hogy - elsősorban új ügyfeleink - gyakran követnek el olyan "apró" hibákat, amire a későbbiekben nagyon könnyen ráfizethetnek. De lássuk, mi az a három tipikus hiba, amit mindenképpen érdemes elkerülni.

A tartós, puha frottír titka 4+1 lépésben

A tartós, puha frottír titka 4+1 lépésben

Több évtizedes rutinunknak és hazai partnereink visszajelzésének köszönhetően mára pontosan tudjuk, melyek azok a tényezők, amelyek felgyorsítják a frottír keményedését és foszlását. Amennyiben szeretné minél hosszabb távon, jó minőségben használni új frottír törölközőit vagy frottír köpenyeit, tartsa be ezeket a szabályokat!  

Óriásit bukhatnak a megújulásra képtelen hazai szállodák

Óriásit bukhatnak a megújulásra képtelen hazai szállodák

2009 óta folyamatosan növekszik a vendégéjszakák száma hazánkban, ami talán még fontosabb, mind a bel-, mind a külföldi turizmus felpörgött Ez látszólag óriási lehetőség a magyarországi hotelek számára, de a hazai helyzet sajátosságai, a vendégek változó igényei miatt komoly veszélyt is rejt magában a megújulásra képtelen, vagy csak apró lépésekben fejlődő hotelek részére - írja a 2017-es helyzetet összefoglaló cikkében az Index. 

A luxusszállodák ellen is harcba indul az Airbnb

A luxusszállodák ellen is harcba indul az Airbnb

Az Airbnb sikersztorija a közvélekedés szerint elsősorban a háromcsillagos szállodákat, egyszerűbb apartmanokat vagy éppen a hosteleket kényszerítette komolyabb ár és szolgáltatás versenyre, hiszen a lakások többsége azok számára volt ideális, akik nem vártak el extra szolgáltatásokat a bérbeadódtól. Más, az Airbnb-hez hasonló, de kevésbé ismert vállalkozás ugyanakkor meglátta a piaci rést a luxuslakásokban is, így egyes cégeknél már azok is megtalálhatják az ideális otthont, akik korábban a luxushoteleket részesítették előnyben nyaraláskor.